Koijärven koulu ja päiväkoti

Uusi koulu- ja päiväkotirakennus, jonka rakentamisessa noudatettiin kestävän kehityksen periaatteita. Rakennuksen alla on ryömintätila. Vaipan lämmöneristys on matalaenergiatalon vaatimusten mukainen. Lämmitysmuoto on maalämpö, lisäksi on varauduttu aurinkopaneelien asennukseen.

Koijärven koulun ja päiväkodin arvopohjana on lapsiystävällisyysstrategia ja järkivihreät ympäristönäkökulmat. Käytössä on mm. Reggio Emilia -pedagogiikasta tuttuja toimintatapoja. Lapset tekevät paljon tutkimus- ja taideprojekteja, mikä on huomioitu luokkien varustelussa. Joka luokasta on käynti omalle pikkupihalle, ja siitä edelleen koulupihalle ja luontoon. Toimintakulttuuriin kuuluu myös eri-ikäisten lasten yhteinen arki. Monikäyttöaula on kaikkien yhteinen kokoontumispaikka, jossa ruokaillaan ja vietetään aikaa kirjanurkkauksessa. Monikäyttöaula on yhdistettävissä liikuntasaliin, jolloin saadaan suuri juhlatila.

Värityksen avulla on luotu kullekin tilalle oma identiteetti. Monikäyttöaulan ja luokkien lattioissa on käytetty ympäristöystävällistä linoleumia. Aulassa lattia on inspiroivan monivärinen ja vapaamuotoisten kaarevien alueiden elävöittämä. Akustiikkakatoissa sekä seinien akustiikka- ja kiinnityspinnoissa on niinikään käytetty useita värejä. 

Kohde valmistui vuoden 2014 lopussa.

Kokonaisala:                   1600 b-m2

Koijarven_koulu_3696.JPG

Koijarven_koulu_3656.JPG

Koijarven_koulu_3670.JPG

Varikas_koulu_3789.JPG

Opetuskeittio_Paivakodin_ruokailu_3706.JPG

Linoleum-lattia_paivakodissa_3711.JPG

Paivakodin_leikkihuone_3707.JPG

Kouluarkkitehtuuri_3717.JPG

Oppilashuolto_3718.JPG