Forssan yhteislyseo

Forssan yhteislyseo oli maamme ensimmäinen maaseutuyhteiskoulu, joka perustettiin kaupunkien ja kauppaloiden ulkopuolelle. Oma koulurakennus valmistui vuonna 1906 ja sitä laajennettiin kahteen otteeseen, viimeksi vuonna 1958.

Forssan yhteislyseo on asemakaavalla suojeltu rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Peruskorjaus tehtiin tiiviissä yhteistyössä kouluväen, rakennusvalvonnan ja museoviranomaisten kanssa.

Jugendosan peruskorjaus valmistui alkuvuodesta 2011 ja funkkisosan kesällä 2011.

Peruskorjauksen yhteydessä parannettiin koulun tilajärjestelyjä sekä saatettiin tekniikka ja turvallisuus nykyisten vaatimusten tasalle. Julkisivut korjattiin ja jugendosan perinteikäs torni palautettiin.

Rakennukseen tehtiin hissi ja esteettömät sisäänkäynnit ja WC-tilat. Jugendosan aulan ja salin vanhat sisäkattorakenteet otettiin esille myöhempien levytysten takaa ja katot restauroitiin. Viihtyisyyttä ja orientoituvuutta parannettiin käyttämällä jugendille ja funktionalismille tyypillisiä värejä ja materiaaleja. 

”Jugend-aula, kirjastoaula ja kirjasto muodostavat tyylikkään ja toimivan tilakokonaisuuden, joka mahdollistaa niin itsenäisen opiskelun, ryhmätöiden tekemisen kuin vapaatuntien viettämisenkin.”    Simo Veistola, rehtori

 

Jugend-aula

LL-jugendaula.jpg

 


Suunnitteluvaiheen havainnekuva fukkisosan ruokasalista

ruokasali.jpg

 

Ruokasali valmiina

LL-ruokasali.jpg