Vapaa-ajanasunto

Tilaaja toivoi vanhojen kalastajakylien tuntua, kuitenkin täysin nykyajan mukavuuksin. Rakennusta käyttää kolme sukupolvea, joten tarvitaan tilaa, toimivuutta ja helppohoitoisuutta. Tärkeä suunnittelun lähtökohta oli myös hyvä sisäilma. Kaikki materiaalit valittiin M1-päästöluokasta. 

mustonen08_010.jpg

 

 

 

 

Etupihalle saavuttaessa erillinen talousrakennus ja päärakennuksen julkisivu muodostavat perinteistä pihatunnelmaa.

 mustonen08_060.jpg

 

 

 

 

Merelle aukeavan terassin ympärille kiertyvä rakennusrunko luo suojaisen oleskelupaikan, jossa on sekä katettua että kattamatonta ulkotilaa. Ulkotakka lisää viihtyvyyttä.


mustonen08_070.jpg

Helppokulkuisuuden takia kaikki sisätilat ovat yhdessä tasossa. Vaaleat värit, tilojen luonteva yhdistyminen toisiinsa ja ikkunoiden sijoittelu tekevät talosta avaran. Lasikuisti tarjoaa valoisan oleskelupaikan myös huonolla säällä. Olohuone ja keittiö ovat yhtä tilaa, mutta olohuone hahmottuu omaksi kokonaisuudekseen korkean taitekaton ansiosta. Olohuoneessa on takka.

 

mustonen08_030.jpg

 

Kaikki kiintokalusteet on suunniteltu yksilöllisesti tähän kohteeseen. Kalusteissa on käytetty runkoaineena rimalevyä. Näin kalusteet ovat tukevat ja pitkäikäiset; rimalevyä on mahdollista korjata ja pintakäsitellä uudelleen, toisin kuin esim. melamiinipintaisia rakennuslevyjä. Kiintokalusteet toteutti Fiskarsin Puusepät Oy.

 

mustonen08_053.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sauna, pesutilat ja kodinhoitotila on koottu toiseen siipeen. Hukkaneliöitä ei ole, sillä kauniisti sisustettu kodinhoitotila on samalla pukutila, josta on käynti terassille.